Hong Kong oli siis piukassa vilkkuvaloa ja ostaria ja jaihan sita tavaraa kateen -sieltakin. Yhtena paivana kaytiin paikallisessa huvipuistossa Ocean worldissa, jonka vuoristoradat oli pikkasen eri luokkaa kuin Linnanmaen. Puistossa oli myos nahtavilla jos jonkinlaista merenelavaa merileijonista ja delfiineista eri sortin hailajeihin, barracudiin, merihevosiin ja ja jellykasoihin... Hong Kongissa olis ollut myos Disneyworld, mutta eras tarjoilijatytto suositteli meianikasille ennemmin tuota Ocean worldia, joten valitsimme sen.

paapiirteittain Hong Kongista jai mieleen pilvenpiirtajat ja suurkaupungin kuhina, mutta kylla sielta rauhallisiakin paikkoja loytyi. Esim keskella kaupunkia pilvenpiirtajien valissa oli aikas upee Hong Kong Park, jossa oli kaikenlaista kasvia ja elukkaa nahtavilla, vesiputousta ja lammikkoa. Puiston vieresta lahti myos vaijerijuna ylos vuorelle, josta nakyi kaupungin yli.

Majoittuminen Hong Kongissa ei ollut niin kallista kuin alunperin kuviteltiin.Tsim Tsan Tsuin (tai jotain sinne pain) oli kokonaisia kerrostalokomplekseja, mansioneita, joissa joka kerroksessa oli joku intialaisen, arabin tai pakistaanin yllapitama guest house. Valitsimme Ghanan poikien majatalon, joka oli siistimpi kuin muut mansionin guest houset keskimaarin (tai ainakaan torakat eivat juosset sangyssa ja kusi haissut nokkaan niin kuin esmes arabien omistamissa paikoissa). Mustaakin mustemmat yon timot respassa olivat melko leppoisia kavereita.

Hong Kongista otimme junan Kiinan puolelle Zentzeniin, jossa vietimme pari paivaa. Nyttemmin olemme jo Kantonissa, mutta kirjoittelen niista kuulumisista myohemmin, nyt taytyy rientaa autonayttelyyn.